Over Ons

PRO@VICE : de enige echte Pro

Familie Venneman creëerde speciaal voor de KMO’s en zelfstandigen hun “one stop shop”

Jarenlange activiteit op het hoogste niveau in commerciële, strategische, bancaire, verzekerings- , juridische en notariële materies en het zelf leiden van bedrijven deed Peter Venneman en Katrien Antheunis beslissen om de problemen van de zelfstandigen en bestuurders van KMO’s aan te pakken.

Grote bedrijven richten zelf een financiële cel in en worden per deeldomein geserviced door steeds verschillende partners. KMO’s en zelfstandigen hebben die luxe niet en werken best samen met een unieke partner in alle facetten van het bedrijfsleven.
Analyse van het hart van de lokale economie – KMO’s en zelfstandigen – leerde ons dat de zaakvoerder(s) dikwijls zelf alles in handen nemen. Het commerciële, het financiële, het juridische, de strategische beslissingen, zoeken naar een overname, zelf hun zaak overlaten, klantencommunicatie, coaching van hun personeel. Het risico-aspect wordt daarenboven nogal eens verwaarloosd. Noeste werkers dus, bijgestaan door een amalgaam van “specialisten” : accountants, fiscalisten, juristen, advocaten, notarissen, consulting bureau’s, communicatiebureau’s, immokantoren, belastingsconsulenten, bankiers, verzekeringsmakelaars, enz…

Het grootste probleem is dat niemand van al die partijen alles overziet en mee begeleidt, met als gevolg dat de fiscalist voorstellen doet die niet matchen met het voorstel van de huisadvocaat. De bankier kijkt naar risicobeperking in kredietverstrekking en tracht al eens alles in één vennootschap te laten of vennootschappen borg te laten staan voor andere, waardoor het strategisch plan van bijvoorbeeld een deelverkoop van het bedrijf niet meer mogelijk is. Consulting bureau’s kijken naar hun materie en vergeten al eens naar de gevolgen ervan te kijken op de organisatie.

Dit alles was de reden om PRO@VICE op te richten. PRO@VICE staat garant voor professioneel advies.

Onze absolute troeven :

  • Kleinschaliger
  • Eén senior-dossierbeheerder voor elke klant.
  • Werken enkel samen met specialisten in hun vak ( werkzaam op aanvaardbare afstand van de klant) die zich engageren binnen het PRO@VICE concept te werken. Momenteel zijn er een 60-tal actief voor PRO@VICE.
  • Begeleiding van de klant van a tot z, van opstart tot overdracht
  • Praktische ervaring gezien we zelf bedrijven geleid hebben in de praktijk
  • Bieden de mogelijkheid om alle onze 12 activiteiten te integreren in je bedrijf of je te beperken tot één of enkele deelactiviteiten.

PRO@VICE – filosofie :

  • Zelfstandigen en KMO’s hebben recht op gespecialiseerd en betaalbaar advies op maat
  • Wij werken enkel samen met specialisten die uw sector kennen en beheersen en de nodige ervaring kunnen bewijzen
  • Als bedrijfsleider kan u zich focussen op uw kerntaken en kerncompetenties. U krijgt één van onze zaakvoerders als contactpersoon die alle facetten van de toevertrouwde activiteiten globaliseert. Geen juniorprofielen. Geen overlap, geen onnodige kosten.

Als voormalig CCO van een bank, CEO van een verzekeringsmaatschappij en commercieel directeur van diverse bedrijven, zag Peter al die hiaten bij de werking van de KMO’s en zelfstandigen. Dit met vaak tot gevolg dat er geen deftig business plan is opgesteld, opgebouwd vanuit een missie en visie. De zaakvoerders zitten tot over hun oren in het werk en verwaarlozen de meerwaarde van hun eigen core competenties. Zaakvoerders zijn dikwijls topcommerçanten, maar ze worden bedolven onder onderhandelingen met banken, negotiëren onvoldoende of niet met hun verzekeringsmakelaars waardoor ze veel geld verliezen of onvoldoende gewaarborgd zijn, laten vele fiscale voordelen liggen uit tijdsgebrek, hebben te weinig idee waar ze willen staan per jaar, creëren soms vennootschappen die niet meer verkoopbaar zijn, kortom het totaaloverzicht is er jammer genoeg niet altijd.
PRO@VICE is de oplossing voor de kleine en middelgrote onderneming en voor alle zelfstandigen en vrije beroepers. PRO@VICE is de overkoepelende bedrijfsnaam van 12 deelactiviteiten die we aanbieden aan onze klanten

PRO@VICE – visie :
De KMO’s en zelfstandigen kunnen dankzij een betere gecoördineerde begeleiding en structuur efficiënter, duurzamer en rendabeler werken en zullen daardoor een nog sterkere plaats innemen in de bedrijfswereld

PRO@VICE – missie :
PRO@VICE ambieert de beste partner te zijn voor de begeleiding van a tot z van de KMO’s en de zelfstandigen dankzij gedreven ervaren zaakvoerders die rechtstreeks aanspreekpunt zijn en dankzij de samenwerking met een tweehonderdtal specialisten gespreid over diverse deeldomeinen en gespreid over België

Begeleiding van a tot z, van opstart, uitbouw tot en met overdracht van uw bedrijf

Team

Ontdek hier ons team